(Last Updated On: 1.9.2023)

Pikavipit ovat jääneet viime vuosina kulutusluottojen ja joustoluottojen jalkoihin. Tämä on ihan tervettä kehitystä, sillä näin myös korot ovat tulleet matalammalle tasolle. Kulutusluotto.com on suosittu sivusto, jossa pienten lainojen tarjoajat on mahdollista saada paremmuusjärjestykseen. Palvelu hakee useiden lainapaikkojen joukosta asiakkaalle edullisimman lainan.

Lainalaskurista saa osviittaa

Kulutusluotto.comissa on tarjolla lainalaskuri, jossa kuukausierän suuruutta voi suunnitella lainasumman ja laina-ajan perusteella. Toisin kuin aluksi luulin, tämä ei ole vielä tarjous, lainalaskuri on ainoastaan antamassa osviittaa. Liikaa laskuriin ei kannata kiinnittää huomiota, sillä viralliset lainatarjoukset (jos sellaisiin on kelpuutettu) saa nähtäväksi vasta lainahakemuksen täytettyään.

Lainalaskuri on kuitenkin kätevä työkalu, jossa kuukausierän suuruuden näkee suunnilleen. Tämän ansiosta pystyi jo miettimään, paljonko minulla pitäisi kuukaudessa olla ylimääräistä, jotta selviydyn joka kuukausi lainan takaisinmaksusta. Olin pohtinut lainaavani 2000 euroa ja jos ottaisin laina-ajaksi 2 vuotta, kuukausierä olisi 130 euroa. Jos puolestaan venyttäisin laina-ajan 3 vuoteen, laskisi kuukausierä 89 euroon. Toisaalta tällöin kokonaiskulut nousisivat 142 eurosta 212 euroon.

Hakemuksen avulla räätälöidyt tarjoukset

Kun on aikansa pelannut lainalaskurilla, on aika siirtyä täyttämään lainahakemus. Lainatarjousten saaminen perustuu siis hakemuksen täyttämiseen ja lähettämiseen. Tämä on maksutonta ja hoituu 100 % netissä.

Lainahakemuksen jättämistä ei tarvitse jännittää, sillä se ei vielä sido ottamaan mitään lainaa vastaan. Jos asiakas on oikeutettu saamaan lainatarjouksia, voi hän vielä hylätä ne tai vaihtoehtoisesti hyväksyä niistä parhaimman. Asiakas voi allekirjoittaa hyvältä tuntuvan tarjouksen omilla pankkitunnuksillaan. Tämä sitoo sitten täysin lainan ehtoihin eli allekirjoitusta on syytä harkita huolella.

  Yleislaina

Lainahakemuksen täyttämiseen on hyvä varata noin 10 minuuttia. Hakemuksessa kysytään henkilötietoja ja ennen kaikkea hakijan talouteen liittyviä tietoja. Käytännössä esimerkiksi työttömän ei kannata hakea lainaa, ellei tällä ole jotain muuta tulonlähdettä kuin työttömyysturva ja toimeentulotuki. Hakijalla tulee olla 7200 euron vuosiansiot, jotta hän voi saada myönteisen lainapäätöksen. Tulot voivat olla ansiotyöstä, eläkkeestä tai esimerkiksi osakkeista. Tulojen on oltava säännöllisiä.

Palvelu vain täysi-ikäisille

Palvelu on tarkoitettu vain 18-vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on vakituinen osoite Suomessa. Hakijalla tulee olla myös jonkun kotimaassa toimivan suuren pankin (Nordea, Aktia, Danske Bank, Säästöpankki…) verkkopankkitunnukset. Syy tälle on siinä, hakija tunnistautuu ja hoitaa lainasopimuksen allekirjoittamisen omilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan.

Kuten aina lainaa hakiessa, ongelmaksi muodostuu maksuhäiriömerkinnät. Hakijan luottotiedot tulisi olla siis puhtaat ja tämä on seikka, joka jokaisen asiakkaan kohdalla tarkistetaan. Jokaisen kannattaakin pitää huomiota luottotiedoistaan, koska ilman kunnossa olevia tietoja voi olla vaikea saada esimerkiksi vuokra-asuntoa tai lainaa.

Lainan ehdot

Lainan hakeminen kulutusluotto.comissa tuntui helpolta. Halusin täyttää lainahakemuksen huolella, joten yhteensä siinä meni noin 10–15 minuuttia. Tiesin, että tämän jälkeen ei tarvitse tehdä mitään ja että lainan saaminen perustuisi juuri hakemuksessa annettuihin tietoihin.

Lainapäätöksen sain nopeasti ja myös lainatarjouksen. Pystyin vielä ennen allekirjoittamista käymään läpi kaikki kulutusluottoon kuuluvat kulut ja muut lainaan liittyvät ehdot. Palvelun läpinäkyvyydestä voikin antaa kehuja. Monella voi olla pelkoja juuri tähän liittyen, että joutuu ottamaan lainan, jonka kulut selviävät vasta allekirjoituksen jälkeen. Näin ei siis onneksi ole.

  Fixura

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Yksi palvelun positiivisia puolia on se, että lainaa voi saada ilman vakuuksia. Sinänsähän vakuuden tai takaajan avulla korkoa on usein mahdollista saada pienemmäksi, mutta monet meistä hakevat lainaa ilman niitä. Sopivan takaajan houkutteleminen on aina vaikeaa, oli kyseessä sitten omat vanhemmat tai ystävät.

Vakuuksien käyttäminen on puolestaan aina arveluttavaa, kun lainaa hakee itselle entuudestaan tuntemattomasta yhtiöstä. Vakuuksiin liittyy myös se huono puoli, että niiden vuoksi lainan hakeminen tyypillisesti pitkittyy. Vakuuksia pitää selvitellä rahoitusyhtiön kanssa, ja siinä tuhrautuu usein turhaan aikaa. Vakuudeton laina on siis siinäkin mielessä helpompi ratkaisu.

Mitään suurta ongelmaa tai moitittavaa kulutusluotto.comin palvelussa ei tullut vastaan. Jokainen on kuitenkin yksilö ja myös saatavat lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia. Eikä kaikille hakijoille edes tarjota lainaa. Palvelusta on varmasti hyötyä henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kulutusluottojen, joustoluottojen ja pikavippien kaltaisista pienistä lainoista. Sen sijaan esimerkiksi asuntolainoja palvelussa ei voi vertailuttaa.

Paljonko Kulutusluotto.com tarjoaa lainaa?

Voit hakea kulutusluottoa 1000 – 60000 euroa ilman vakuuksia netistä.

Onko Kulutusluotto.com maksullinen palvelu?

Ei ole. Kulutusluotto.com tarjoaa täysin ilmaisen palvelun, mikä ei sido sinua missään vaiheessa mihinkään. Voit siis huoletta kokeilla minkä verran lainaa sinä saisit, ja millä korolla.

Kuinka pitkä on laina-aika?

Se vaihtelee 1-15 vuoden välissä.

Onko Kulutusluotto.com edullinen?

Ehdottomasti, kyseessä on yksi edullisimmista lainapaikoista sillä Kulutusluotto.com löytää sinulle varmasti edullisimman lainan kilpailuttamalla hakemuksesi useiden rahoituslaitosten joukosta.