(Last Updated On: 30.8.2023)

Oletko saanut jossain elämän vaiheessa maksuhäiriömerkinnän ja nyt olet kuitenkin lainan tarpeessa? Maksuhäiriömerkinnän saaneella henkilöllä saattaa olla vaikeuksia oikeanlaisen lainan löytämisen suhteen, sillä luottofirmat ja pankit ovat kiristäneet ja kiristävät lainakriteereitään eli lainan saaminen vaikeutuu kaiken aikaa. Tämä artikkeli on kuitenkin keskittynyt 100 % siihen, kuinka löytyy laina maksuhäiriöiselle, mistä sen saa ja millaisilla lainaehdoilla. Mitään erikoisempaa siihen ei vaadita, tärkeintä on, että valitset vain lainafirman oikein ja sitten homma onkin lasten leikkiä. Alempana pyöritellään hieman tarkemmin mistä ja millaisin keinoin luottoa kannattaa lähteä havittelemaan, mitä pitää muistaa ja mitä pitää tehdä. Tutustu ja hae lainaa maksuhäiriöiselle jo tänään!

Voinko saada lainaa jos minulla on maksuhäiriö?

Et voi, lainan saamiseksi vaaditaan puhtaita luottotietoja.

Lainaa nopeasti luottotiedottomalle

Jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän niin paikat, josta saisit lainaa välittömästi tilille, ovat todella kiven alla ja niitä ei meidän tietojemme mukaan ole ainuttakaan. Toki voit saada kuitenkin luottoa parin vuorokauden sisään, mutta tämän nopeammin et sitä tule saamaan. Jos selaat ihmisten kirjoituksia palstoilta, niin näet, että jotkut ovat saaneet lainaa heti tilille luottotiedottomanakin, mutta tarkista aina päivämäärä. Meidän tietojemme mukaan kaikki nämä ovat vuosilta 2008 –  2011 jolloin tämä oli paljon helpompaa ja luottotiedoton pystyi saamaan lainaa netin kautta ilman sen kummempia tarkisteluja. Tänä päivänä kaikki luottofirmat ovat ottaneet TUPAS-tunnistuksen käyttöön eli et voi piilotella luottotietojasi (ei sillä, että muutenkaan voisit…) ja sinun henkilötietojesi ohessa tarkistetaan siis aina myös luottotiedot. Jos maksuhäiriömerkintä löytyy et voi jatkaa lainahakemusta. Seuraava kappale kertoo kuinka voit saada luottoa maksuhäiriöiselle, mutta älä odota ihmeitä, sillä nopeasti sitä ei ainakaan ole saatavilla.

  Pikavippivertailu - Netin Paras Vippivertailu

Mistä luottotiedoton voi saada rahaa lainaan?

Lainaa maksuhäiriöiselle

Luottotiedottoman lainan saaminen ei ole todellakaan helppoa, joka johtuu pääosin siitä, että luottoa myöntävät firmat ja pankit ovat kiristäneet ehtojaan jatkuvasti, joka kävikin jo ehkä ilmi ensimmäisestä kappaleesta. Luottotiedottomalla on silti vaihtoehtoja mistä valita ja kaikki nämä ovat yksityisellä puolella eli kannattaa lähteä tutkimaan sitä puolta. Et voi saada lainaa verkon kautta, joten kannattaa ottaa puhelin kauniiseen käteen ja konsultoida eri firmoja. Mieti tarkkaan mitä sanot ja tiedosta se asia, että sinulta tullaan kysymään mistä syystä olet luottotiedot menettänyt ja milloin sekä kuinka paljon olet velkaa. Kysymyksien tulva voi tuntua mahdottomalta, mutta siihen tulee varautua ja ymmärräthän, että lainayhtiö haluaa tietää kenelle lainan myöntää. Tai oikeasti asia, mistä yhtiöt ovat kiinnostuneet, on se, onko lainaajalla kykyä maksaa luottoa takaisin ajallaan. Turha edes miettiä, että luottofirmat harrastaisivat hyväntekeväisyyttä ja luottotiedottomien kohdalla ollaan erityisen tarkkoja, koska nämä henkilöt ovat menneisyydessään jollakin tapaa taloutensa ryssineet. Suurin osa on menettänyt ne juuri lainojen takia ja vain murto-osa oikeasti inhimillisistä syistä, joita voisivat olla esimerkiksi työpaikan irtisanomiset.

Joka tapauksessa jos mielit saada lainaa, niin toimi kuten yläpuolella mainittiin eli ota rohkeasti yhteyttä yrityksiin ja kerro tilanteesi ja toivo parasta. Onneksi 2023 vuonna luottofirmoja on sen verran monta, että ainakin vaihtoehtoja piisaa eli ei kannata lannistua jos ensimmäisestä tai toisesta firmasta ei vielä rahaa lainaan irtoa.

  Lainaa luottotiedottomalle

Pankista ei irtoaa lainaa maksuhäiriöisille

Pankit eivät valitettavasti myönnä lainaa luottohäiriöisille eli niihin ei kannata voimavarojaan tuhlata. On sääli, että sitä kautta ei ole lainaa saatavissa, ei edes siinä tapauksessa vaikka tulot olisivat hyvät ja säännölliset. Jotain ääripoikkeustapauksia kuitenkin on jos lainan hakijalla on omaisuutta ja paljon keskivertoa paremmat tulot niin lainan saaminen voi olla mahdollista, mutta sen varaan ei kuitenkaan kannata laskea. Ja kuinka monella luottotiedottomalla on omaisuutta ja hyvät tulot? Luultavasti ei kenellekään, tai korkeintaan murto-osalla.

Pankista on muutenkin varsin vaikea saada lainaa ja vaikka sinulla on luottotiedot kunnossa, et voi siinäkään tapauksessa saada lainaa ainakaan ilman vakuuksia tai takaajia. Lainaajalta vaaditaan siis riittävän suuria kuukausituloja, jotta minkäänlaista lainaa voi saada. Pienemmät tuhansien eurojen joustoluototkin ovat kiven alla henkilölle, jolla ei minkäänlaisia tuloja tai omaisuutta ole.

Velkakierre on salakavala paholainen joka yllättää kenet tahansa

Velkakierre on suurin syy miksi ihmiset menettävät luottotietojaan ja sitä tapahtuu yhä useammalle suomalaiselle. Ensimmäistä lainaa ottaessa harva osaa aavistaakaan millaisia ongelmia tulevaisuudessa voi koitua ja muutama vuosi menee vielä hyvin. Kun rahat alkavat hupenemaan saattaa huonosti taloutensa hoitaneilla tulla se tilanne vastaan, että rahaa ei enää riitä molempiin, sekä elämiseen että lainan  lyhennyksiin. Nokkela velkaa oleva suomalainen päättää ottaa toisen lainan kuitatakseen ensimmäisen ja taas elämä jatkuu, rahaa on elämiseen, lomamatkaan ja lainan lyhennyksiin, kunnes… Taas ollaan pian pulassa. Tämä on se surullinen tarina, jonka tuhannet suomalaiset kokevat vuosittain, mutta kuitenkin, omaa syytänsä, sillä kaikki ovat vastuussa elämästään ja se mitä ollaan velkaa, on maksettava ajallaan pois tai tulee sanktioita. Jokainen lainaaja on varmasti lukenut lainaehdot läpi ja kukaan ei varmasti ole yllättynyt ajautuessaan tämän kaltaiseen tilanteeseen. Muista siis vastuusi ja älä lainaa liikaa, äläkä varsinkaan elä yli varojesi.