(Last Updated On: 21.8.2023)

Luottotiedottoman on yhä vaikeampi saada luottoa, sillä kriteerit lainan saamiselle ovat tiukentuneet ja luultavasti tiukentuvat yhä mitä pidemmälle tulevaisuudessa mennään. Luottoa myöntäviä yrityksiä tulee kuitenkin koko ajan lisää ja tiukoista kriteereistä huolimatta luottotiedottoman on mahdollista saada melko suuriakin lainoja tilille ilman suurempia ongelmia. Lainan hakemisessa on tietyt hankaluutensa, mutta oikein toimittuna kuka tahansa luottotiedoton, jolla on tuloja, voi saada luottoa varsin helposti.

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Käytännössä mistään lainapalvelusta ei voi saada enää vuonna 2023 lainaa ilman luottotietoja. Ainoa vaihtoehtosi on siis hoitaa luottotiedot kuntoon tai lainata tutuilta, ystäviltä tai sukulaisilta.

Hae lainaa luottohäiriöiselle edullisesti noudattaen tätä kaavaa

Luottotiedottoman kannattaa siis lähteä etsimään lainavaihtoehtoja yksityisten luottoa myöntävien yritysten suunnalta, sillä niiden kautta sen saaminen on kaikista helpointa ja nopeinta. Unohda heti alkuun lainan hakeminen verkosta, koska sitä kautta et tule saamaan lainaa muuta kuin erittäin pienellä todennäköisyydellä. Koittaa voit toki, sillä tuskin häviät mitään muuta kuin jonkin verran aikaa. Verkon kautta hakeminen on sen takia hyödytöntä, sillä luottofirmat ovat alkaneet hyödyntämään uutta TUPAS-tunnistautumista, joka on siis järjestelmä, johon tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Näin ollen luovutat henkilötietosi lainahakemusta tehdessä luottofirman käsiin ja yhtiö näkee automaattisesti, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä. Siinä tapauksessa jos järjestelmä bongaa lainaa hakevan tiedoista maksuhäiriömerkinnän, et pääse lainahakemuksessa eteenpäin ja prosessi pysähtyy kuin seinään. Tämän takia lainan saaminen verkkohakemuksella luottotiedottomille on käynyt varsin hankalaksi ja lähestulkoon mahdottomaksi. Lainaa ilman luottotietoja on kuitenkin mahdollista saada eli luottotiedottomat voivat huokaista helpotuksest, esimerkiksi uudet lainapaikat saattavat hyvinkin tarjota luottoa myös maksuhäiriöiselle.

Tämän takia on syytä lähteä etenemään hieman normaalista poikkeavaa kaavaa ja kerätä ensin useampien luottofirmojen yhteystietoja ja sen jälkeen lähteä selvittämään onko lainan saaminen ylipäätään mahdollista niiden kautta ja millaisilla ehdoilla sitä voi saada. Tämä on helpointa hoitaa puhelimitse, jonka kautta voit tiedustella minkä kokoista lainaa on saatavilla ja onko sellaisen myöntäminen maksuhäiriötaustaiselle ylipäänsä mahdollista. Oma tilanne on aina selvitettävä tarkkaan ja asioita on turha kierrellä.

  Uudet Lainat 2023

Luottotiedottoman henkilön kannattaa olla mahdollisimman nöyrä ja omia ehtoja ei välttämättä kannata sanella ainakaan heti alkuun, sillä tätä ei katsota hyvällä. Luottoa maksuhäiriöiselle ei myöskään välttämättä löydy kovinkaan suuria summia, mutta jos lainaat joltain tietyltä luottofirmalta ensin pienemmän summan ja maksat sen ajallaan pois, voit saada jatkossa suurempia lainoja, kunhan rakennat ensin luottamusta yrityksen silmissä. Ymmärrä myös miksi yritys tarkistaa tietosi tarkkaan ja ei välttämättä automaattisesti myönnä sitä kaikista suurinta lainaa, sillä luottotietonsa menettäneillä henkilöillä on luonnollisesti melko huono maine luottofirmojen silmissä ja ymmärtäähän sen. Lainaa luottotiedottomalle on kuitenkin kaikesta huolimatta saatavissa.

Pikaohjeet lainan saamiseen – helpompaa kuin uskoa saattaa – kulutusluotto heti maksuhäiriöiselle!

Valmistelu on kaikista tärkeintä kun lähdet neuvottelemaan lainasta ja kannattaa miettiä valmiiksi mitä sanoo ja kuinka asian aikoo esittää. Luottotiedottomana sinun tulee yleensä selvittää miksi olet saanut maksuhäiriömerkinnän ja milloin. Lisäksi sinulta halutaan luonnollisesti kuulla miten tällä hetkellä hoidat raha-asiasi ja kuinka aiot lainan lyhentää pois. Palkkakuitit ovat ehdottoman tärkeitä ja niillä todistat, että nautit säännöllistä palkkaa ja mitä parempi palkka sinulla on, sen helpompaa on lainan saaminen ja sen suuremman summan luultavasti tulet saamaan.

Miten tulee toimia jos haluaa saada pankista lainaa?

Jos haluat saada pankista lainaa ja olet menettänyt luottotietosi, niin sinulla on hyvin pienet mahdollisuudet saada lainaa sitä kautta. Tässä tilanteessa kannattaa konsultoida omaa pankkia, sillä yleensä sen kanssa on kuitenkin suhteellisen hyvää pataa ja lainan saaminen voi onnistua. Tarvitset kuitenkin tähän säännölliset suhteellisen hyvät kuukausittaiset tulot riippuen tietenkin siitä summasta, kuinka paljon rahaa tarvitset lainaan ja samalla sinulta voidaan vaatia myös takaajia lainalle, riippuen tietenkin hieman tilanteesta ja lainasumman suuruudesta. Pankkilainan saaminen ei ole helppoa ja edes joustoluottoa ei tipu niille, joilla ei ole tuloja. Pankit ovat kiristäneet kriteereitään reilusti jo vuosia sitten ja näissä ei anneta periksi tuumaakaan. Toista se on kuitenkin kun yksityiseltä luotonmyöntäjältä lainaa eli luottotiedottoman on järkevintä kääntää katseensa kohti niitä ja unohtaa pankit. Varsinkin jos et halua käydä suurta taistelua lainan saamisen suhteen, niin on suotavaa ottaa yhteyttä kulutusluottofirmoihin.

  Lainaa Yksityiseltä

Mihin luottotietojen menetys vaikuttaa ja voiko ne saada jotenkin takaisin?

Luottotietojen menetys vaikuttaa useaan eri seikkaan ja se hankaloittaa montaa joka päiväistä arkista askaretta. Monilla on harhaluulo, että vaikutus kohdistuisi vain ja ainoastaan lainan saamiseen eikä mihinkään muuhun. Tosi asia on kuitenkin se, että vaikutukset ovat paljon luultua laajemmat ja et vain pelkästään saa lainaa, vaan moni muukin asia jää ulottumattomillesi. Tietenkin lainan saaminenkin vaikeutuu ja jostain paikoista sen saaminen on täysin mahdotonta, mutta asiointisi pankissa tulee myös vaikeutumaan huomattavasti. Pankkikortin saaminen ei enää käy niin helposti, vaan et itse asiassa saa uutta Visa Electron -korttia edes, mikäli asioit uudessa pankissa, missä et ole vielä ollut asiakkaana. Sama pätee vakuutusasioihin ja nekin hankaloituvat huomattavasti ja et saa enää vakuutuksia isommista vakuutusyhtiöistä, et edes siinä tapauksessa, vaikka maksaisit vakuutusmaksut saman tien. Joudut siis turvautumaan pienempiin vakuutusyhtiöihin tai ulkomaalaisiin vakuutuksiin eli et saa edes matkavakuutusta sormia napsauttamalla. Vaikutukset ovat vielä paljon tätäkin laajemmat, sillä tässä on vain pari esimerkkiä.

Luottotietoja et voi saada takaisin, muuta kuin aikaisintaan kahden vuoden kuluttua, et edes silloin vaikka maksaisit kaikki lainat välittömästi pois. Se on rangaistus siitä, että olet ollut huolimaton raha-asioiden kanssa, joka sinun tulee kärsiä. Eli, jos lyhennät lainan saman tien, niin maksuhäiriömerkintä lähtee rekisteristäsi pois kahden vuoden kuluttua, mikäli et maksa lainojasi, joudut odottamaan neljä vuotta, että merkintä poistuu. Mieti siis tarkkaan, että haluatko menettää luottotietosi.

  Pikavippivertailu - Netin Paras Vippivertailu

Pikavippikierre – luvut yhä nousussa

Pikavippikierre on ikävä asia ja sattuu vuosittain yli kymmenen tuhannen suomalaisen kohdalle. Pikalainakierre johtaa lähes aina poikkeuksetta maksuhäiriömerkintään, mikäli siihen ei puututa ajoissa. Vippikierteeseen joutuneet henkilöt ovat pääosin nuoria suomalaisia iältään 18 – 32-vuotiaita, vaikka toki joukkoon mahtuu myös vanhempia henkilöitä. Velkakierre syntyy yleensä siitä kun edellistä lainaa ei pystytä maksamaan takaisin ja sitä lähdetään paikkaamaan ottamalla uusia vippejä. Tästä syntyy ikävä kierre ja hommaa jatketaan niin kauan, kunnes huomataan, että velkaa on niin paljon, että mikään vippi ei enää pysty sitä kattamaan ja seinä tulee vastaan.

Jokaisen tulisi ymmärtää, että lainaa ei pidä koskaan ottaa jos maksukykyä ei löydy. Jos sinusta tuntuu edes vähän siltä, että voit joutua vaikeuksiin, niin silloin ei kannata riskeerata ottamalla pikalainaa. Se voi tuntua nuorena mitättömältä asialta, mutta monet katuvat luottotietojen menetystä. Monet ovat joutuneet tähän ikävään tilanteeseen silkkaa tyhmyyttään ja impulsiivinen ajattelu on johtanut useita tuhansia suomalaisia maksuhäiriömerkinnän partaalla ja pahoihin velkavaikeuksiin. Ole siis viisas ja mieti tarkkaan lainan tarpeesi ja kartoita tilanne tarkasti budjetoiden seuraavat kuukaudet karkeasti arvioiden. Näin ollen pysyt ainakin suurin piirtein kärryillä ja et voi joutua ainakaan pahoihin vaikeuksiin. Huomioi myös laskelmissa yllättävät kulut, sillä niitä saattaa sattua kenelle tahansa milloin vaan, koskaan ei voi tietää.