(Last Updated On: 28.8.2023)

Oletko etsimässä lainaa luottohäiriöiselle? Sellaisen saaminen 2023 vuonna ei ole kaikista helpoin operaatiota ja ensikertalaisena sitä tuskin löydät omin päin, tai ainakin saat etsiä sopivaa lainanmyöntäjää pitkän aikaa. Lainakriteerit ovat muuttuneet viimevuosina ja luotonmyöntäjät eivät enää oikein tahdo myöntää lainaa luottohäiriöisille, joka on varsin ymmärrettävää. Suurin osa maksuhäiriömerkinnän saaneista kun on yleensä melko huonoja suorittamaan maksuja.

Pikavippi ilman luottotietoja ei ole silti mahdotonta saada ja tämän sivuston ohjeita noudattamalla, löydät varmasti jonkin sortin lainaa, johon olet tyytyväinen. Montaa keinoa hommaan ei ole ja vaihtoehdot ovat erittäin rajalliset, mutta ei kai niitä niin kauhean montaa tarvitse ollakaan. Lue alempaa kuinka toimia lainan haku tilanteessa silloin kun luottotiedot ovat menneet ja rahan tarve on akuutti.

Saako luottohäiriöinen lainaa?

Tähän yksinkertainen vastaus on – ei saa. Tämä ei ole enää vuonna 2023 mitenkään mahdollista.

Näin haet lainaa maksuhäiriöiselle helposti ja nopeasti

Lyhyesti ytimekkäästi siis luottohäiriöisenä sinulla on vain vajaa puoli kourallista vaihtoehtoja kuinka luoton hankkiminen onnistuu ja et välttämättä saa kovinkaan suurta lainaa. Kaikki riippuu hyvin pitkälti nykyisistä tuloistasi ja niitä sinulla on pakko olla. Tulottomana et tule saamaan lainaa, sillä kukaan yhtiö ei ole halua ottaa näin suurta riskiä ja myöntää rahattomalle lainaa. Pyri siis lähestymään luottofirmoja niin, että teet alkuun heti selväksi, että olet maksukykyinen ja tästä sinulta luonnollisesti vaaditaan todisteita ennen kuin saat lainan tilillesi. Toimita palkkakuitit eteenpäin ja tämän jälkeen neuvottelu jatkuu. Älä vaadi liikoja, sillä olet todellinen altavastaaja tässä tilanteessa, mutta älä myöskään ota vastaan päättömiä tarjouksia, sillä sellaisiakin voi tulla. Luottotiedottomien henkilöiden kohdalla yksityiset luottofirmat tekevät päätöksen melko tapauskohtaisesti ja lainasummat, korot ja ehdot eivät välttämättä ole samat kuin ne olisivat verkossa haettuna sellaisen henkilön toimesta, jolla luottotietotaustat ovat puhtaat.

  Mistä löytyy lainaa ilman korkoja ja kuluja 2023 vuonna?

TUPAS-tunnistusmenetelmä – onko hyvä vai huono juttu?

TUPAS-järjestelmä on vaikeuttanut lainan saantia luottohäiriöisille ja helpottanut sitä taas niille, jolla maksuhäiriömerkintää ei ole. Tämän systeemin käyttöön otto on ainakin tehnyt verkosta lainaamisen mahdottomaksi kaikille luottotietonsa menettäneille henkilöille, sillä se tarkistaa aina lainaa hakevan taustatiedot ja luottotiedot. Jos järjestelmä havaitsee maksuhäiriömerkinnän, joudut keskeyttämään hakemuksen tekemisen ja lainan saaminen ei näin ole mahdollista.

Systeemistä on kuitenkin suurimaksi osaksi hyötyä, sillä ne henkilöt, joilla luottotiedot ovat kunnossa hyötyvät tästä merkittävästi. Lainan hakeminen on entistä helpompaa ja kaikki voivat hakea luottoa verkosta. Se on kaikista kustannustehokkain keino saada lainaa ja lainaajalle se ei maksa penniäkään, joten se voittaa tekstiviestillä tai puhelimella haetut lainat mennen tullen.

Pankin kautta lainaaminen – jos olet saanut luottohäiriön niin älä turhaan vaivaudu

Lainaa luottohäiriöiselle

Niin kuin otsikko sanoo, niin ne päivät, kun pankista sai lainaa luottohäiriöiselle, ovat ohi. Itse asiassa sieltä ei ole koskaan saanut muuta kuin äärimmäisissä poikkeustapauksissa, jolla tarkoitetaan siis sellaisia tapauksia kun lainaa hakevalla on poikkeuksellisen hyvät tulot ja taustalla omaisuutta. Tämän kaltaisia henkilöitä ei kuitenkaan ole kovinkaan montaa, sillä yleensä varakkailta tai edes hyvin toimeen tulevilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Älä siis yritä saada lainaa pankista, ellet välttämättä halua itse todeta sen olevan mahdotonta. Pankista kun ei tahdo saada lainaa edes tulottomana, sillä sinulta vaaditaan pienemmissäkin kulutusluotoissa vakuuksina säännölliset kuukausitulot ja omaisuudestakaan ei todellakaan ole haittaa. Asuntolainaa ja suurempia luottoja hakiessa lainaa et saa ilman vakuuksia ja takaajia, vaan sinulta tulee löytyä molemmat, riippuen hieman lainasummasta.

  Lainaa Yhteishakijan Kanssa

Jos olet menettänyt luottotietosi et myöskään voi saada lainaa tekstiviestillä tai pankkitunnuksien avulla. Nämä ovat kätevin tapa saada lainaa, mutta vain silloin jos sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää. Luottotiedottomalle tämä on ikään kuin rangaistus laiminlyönnistä ja helppoa keinoa ei lainan saamiselle ole. Samoin monet muutkin toimenpiteet vaativat ylimääräistä päänvaivaa, sillä mikään ei ole niin helppoa jos on onnistunut maksuhäiriömerkinnän joskus saamaan. Useimmat luottofirmat myöntävät luottoa vain ja ainoastaan edellä mainituin konstein, joten nämä on hieman ongelmallisia, mutta voit aina yrittää ottaa yhteyttä heihin soittamalla asiakaspalveluun ja eiköhän sieltä löydy vastaus kysymykseesi.

Ainoa keinosi saada lainaa on mennä neuvottelemaan siitä paikan päälle tai hakea sitä puhelimitse ja silloinkin sinua vaaditaan kiikuttamaan vaaditut paperit paikan päälle tai voit myös luultavasti vaihtoehtoisesti lähettää ne postissa, riippuen hieman yhtiöstä. Voit toki soveltaa ja yrittää keksiä itse rahoitusratkaisuja luottotiedottomalle, mutta sinulla on heikot mahdollisuudet onnistua ja älä ainakaan yritä miettiä päätäsi puhki mistä luottoa saisi ilman vakuuksia, koska sellaista paikkaa ei enää 2023 vuonna ole. Ja tuskin on ihan lähipäivinä tulossa, ellei joku keksi keinoa kuinka tienata rahaa lainaamalla sitä varattomille suomalaisille. Aika toimimaton yhtälö ainakin kirjoittajan korvaan, mutta ken tietää…