(Last Updated On: 13.8.2023)

Yhteishakijan kanssa lainan ottamisessa on paljon etuja. Mahdollisuus saada paljon suurempia lainasummia helpommin, sekä halvempia vuosikorkoja isoille lainoille on mahdollista saada yhteishakijan kanssa otetuille lainoille.

Mistä lainaa yhteishakijan kanssa?

Moni lainapalvelu tarjoaa lainaa yhteishakijan kanssa, päivitetyn listan löydät sivustoltamme, mutta muutama suositeltu palvelu on esimerkiksi Luottoheti.fi tai Rahoituslaitos.fi.

Paljonko voin saada lainaa rinnakkaishakijan kanssa?

Hakemalla yhdessä esimerkiksi puolison kanssa, voit saada usein suurempaa lainaa, kuin mitä saisit yksin hakiessasi. Suurimmat lainasummat sivustomme kautta ovat 60000 euroa.

Hae Heti Laina Yhteishakijan Kanssa Netistä

Yhteishakijan kanssa otettu velka tunnetaan nimellä yhteislaina, tai rinnakkaishakija laina. Kuten nimi jo kertoo, rinnakkaislainaa haetaan yhdessä toisen ihmisen kanssa. Pikalainat tunnetusti myönnetään ilman toisten ihmisten takausta, mutta yhteishaussa ei ole kyse lainojen takaamisesta. Yleensä rinnakkaislaina myönnetään edullisena kulutusluottona.

Tämä lainamalli sopii erityisesti perheille, pariskunnille ja muille tiivisti yhdessä toimiville yksiköille. Jokainen osapuoli on tasavertaisessa vastuussa yhteislainan hoitamisesta, joten lainoja ei kannata hakea miettimättä asiaa kunnolla.

Tässä artikkelissa esittelemme yhteislainaamisen perusteet ja annamme neuvoja alkuun pääsemiseen.

Mikä on yhteishakijan kanssa otettu laina?

Yhteishakijan kanssa otettu laina on edullisempi vaihtoehto
Yhteislaina on yhdessä haettua lainaa.

Vaikka pikalainat myönnetään kaikki ilman vakuuksia, voi osa vippipaikoista vaatia toisen hakijan luotolle.

Kyse ei ole lainan takaajasta, vaan toisesta henkilöstä joka osallistuu lainan lyhentämiseen aktiivisesti. Kulutusluottoa myönnetään ilman takaajaa tässäkin tapauksessa.

Kaksi ihmistä maksamassa samaa velkaa mahdollistaa nopeamman velan takaisinmaksun, yhden ihmisen maksukyky on yleensä huonompi kuin kahden työssäkäyvän maksukyky. Mikäli yksinäisellä velan maksajalla tulee terveysongelmia tai vaikeuksia rahan kanssa, on toisen ihmisen taloudellinen tuki suuri turva tilanteessa.

  Uudet Lainat 2023

Velat pitää tunnetusti maksaa takaisin, joten toinen hakija tuo turvaa ongelmatilanteiden sattuessa kohdalle. Jos toinen lainan allekirjoittanut osapuoli ei vastaa lyhennysten hoitamisesta, tulee tässä molemmille osapuolille haasteita. Sen vuoksi lainalyhennysten suunnittelu huolellisesti on erittäin tärkeää.

Miksi hakea yhteisesti lainaa rinnakkaishakijan kanssa?

Yhteislainan hakeminen kannattaa muutamissa tilanteissa erityisesti. Kaikille hakijoille lainaa yhteishakijan kanssa ei ole paras vaihtoehto useasta eri syystä.

Jos maksukyky riittää hoitamaan laina yksin, on toinen hakija hieman turha. Miksi sotkea mukaan muita ihmisiä, jos asian voin hoitaa omatoimisesti?

Taas jos jokin seuraavista osuu kohdalle, niin kannattaa harkita lainan hakemista yhdessä jonkun kanssa.

 • Jos luotolle haetaan suurta lainasummaa esimerkiksi asunnon ostamiseen tai remonttiin
 • Mik√§li tarkoitus on ostaa vene, auto tai joku muu yhteinen sijoitus
 • Kaikissa tilanteissa miss√§ on tarkoitus sijoittaa yhdess√§ isompi summa rahaa
 • Rinnakkaishakijan kanssa otetulla lainalla on yleens√§ paremmat ehdot ja edullisemmat korot

Lyhyesti sanottuna lainaa yhteishakijan kanssa kannattaa ottaa silloin, kun mukana ostossa tai sijoituksessa on toinen ihminen. Yhteinen laina sitoo molemmat osapuolet lainan maksamiseen, ja velka sijoituksesta omisteen yhdessä.

Tämä luo tietenkin myös riskejä, mutta ison lainan ottamiseen liittyy aina jotain mahdollisia rahallisia riskejä kaikille osapuolille.

Yhteishakemisen edut ja miinukset

Kaikissa asioissa on hyvät ja huonot puolensa, ja niin on myös tilanne, kun hakee lainaa yhteishakijan kanssa. Olemme listanneet kolme positiivista ja kolme negatiivista puolta rinnakkaislainan hakemisesta.

  Mist√§ lainaa heti tilille

¬∑       Edut

 • Yhteislaina on varmempi keino saada luottoa, jos kyseess√§ on isot lainasummat
 • Kahden ihmisen tulot varmistavat pienemm√§n koron lainalle
 • Jos kyse on yhteisest√§ sijoituksesta niin molemmat vastaavat samasta velasta

¬∑       Miinukset

 • Jos toinen velallinen ei hoida maksujaa, tulee toiselle maksajalle ongelmia ja kannattaakin harkita kenen kanssa hakee lainaa yhteishakijan kanssa
 • Ei suosi yksinasuvia ihmisi√§, kaikilla ei ole mahdollisuutta jakaa lainaa
 • Lainapalvelut rajoittavat isot lainat ainoastaan yhteishakijoille

Yhteislainaa kannattaa hakea tilannekohtaisesti rinnakkaishakijan kanssa. Jossain tilanteissa voi tosin olla, ettei muuta mahdollisuutta tulojen puolesta ole. Liian pienill√§ kuukausittaisilla tuloilla ei saa suuria 10000 ‚Äď 70000 euron lainoja. Rinnakkaishaku voi olla usealla ainoa mahdollisuus saada lainaa 20000 euroa tai enemm√§n.

Säästä koroissa ja hae isot lainat yhteishakijan kanssa
Yhteshakijan kanssa haettu laina on edullisempi laina

Hae Lainaa Yhteishakijan Kanssa Näin

Lainojen ottaminen rinnakkaishakijan kanssa ei eroa perinteisen pikalainan hakemisesta millään tapaa, paitsi lomaketta tarvitaan täyttämään kaksi ihmistä. Muuten prosessi sisältää samat vaiheet sekä samat kikat ja vinkit ovat suositeltavia, mitkä aina pikalainoja hakiessa.

 1. Laskekaa lainasumma. Tämä voi kuulostaa yksinkertaiselta mutta kannattaa laskea rauhassa numerot kohdalleen. Liian pieni summa ei palvele tarvetta, ja huonossa tapauksessa joutuu hakemaan lisää lainaa, mikä tuo taas lisää
 1. Kun lainasumma on selvillä, voitte siirtyä käyttämään lainahakua. Lainahaulla löytää vippipaikat, jotka tarjoavat sopivia luottoja yhteishakijan kanssa haettavaksi. Suodata parhaat vaihtoehdot esiin lainahaun tuloksista.
 1. Vertailkaa parhaat vaihtoehdot kulutusluotoista. Kun sopivia pankkeja on löytynyt vähintään 2 kappaletta, siirry täyttämään hakemus. Jos haluat monta lainatarjousta nopeasti, niin käytä lainojen välittämiseen erikoistunutta sivustoa.
 1. Siirry täyttämään lainahakemus. Yhteishakijan kanssa tehtävään lainahakemukseen tarvitaan molempien hakijoiden kaikki tiedot. Lähetä lainahakemus ja odota vastauksena lähetettäviä
 1. Vertaile tarjoukset ja valitse joukosta parhaiten sopiva lainatarjous. Hyväksytte sopimuksen sähköisten allekirjoituksen avulla käyttäen joko verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Rahat siirtyvät tilille sopimuksen kirjoittamisen ja hyväksymisen jälkeen välittömä
Isot lainasummat paremilla sopimuksilla rinnakkaishakijan ansiosta
Hae rinnakkaishakijan kanssa isoa kulutusluottoa

Parhaat Yhteislainat 2023

Lainahaun avulla löydät helposti useita eri vaihtoehtoja rinnakkaishakijan kanssa haettavaan luottoon. Jos haluat päästä heti asiaan, niin tässä muutaman suositun lainanmyöntäjän esittely.

  Lainaa luottoh√§iri√∂iselle

Nopsalaina

Nopsalaina tarjoaa useita lainatuotteita, mist√§ 15000‚ā¨ ja sit√§ suuremmat kulutusluotot aina 40000 euroon asti on tarkoitettu haettavaksi yhteishakijan kera. Lainanmy√∂nt√§j√§ ei anna velkaa yli 15000 euroa yksitt√§iselle hakijalle.

Rinnakkaislaina mahdollistaa isoille lainoille matalat vuosikorot ja lyhyemmät takaisinmaksuajat. Nopsalainan palvelussa on 22 vuoden alaikäraja lainatarjouksen hakemiselle. Korkoprosentti on alkaen 8,9 ja maksuaikaa saa enemmän rinnakkaishakijan kanssa haetulle sopimukselle.

Zmarta

Zmarta on erittäin suosittu luotonmyöntäjä, mikä on erikoistunut välittämään useita lainatuotteita, mutta pääpaino on kulutusluottojen puolella. Zmarta ei itse myönnä lainoja, mutta kilpailuttaa hakijoiden puolesta yli 13 eri yhteistyökumppani pankin lainatarjoukset.

Zmarta tarjoaa rinnakkaislainaa vaihtoehdoksi, mikäli tulot eivät ole riittävän suuren isojen yli 10000 euron lainojen maksamiseen. Rinnakkaishakijan kanssa velka voidaan myöntää tilanteissa, missä hakemus muuten hylättäisiin. Nimelliskorko on 9,5 % ja todellinen vuosikorko Zmartan kautta haetussa rahoituksessa on 11,2 %

Lainaa Yhteishakijan Kanssa
 • Rinnakkaishakijan kanssa
4.8