(Last Updated On: 2.12.2023)

Lainojen yhdistäminen on erittäin kätevä tapa säästää useita satoja euroja luoton kustannuksissa. Periaate lainojen yhdistämisessä on hyvin yksinkertainen: on huomattavasti edullisempaa maksaa takaisin yhtä vippiä, vaikka kyseessä olisikin suurempi lainasumma.

Usein varsinkin pienet pikavipit saattavat kertyä, mutta auki voi olla yhtä aikaa useita kulutusluottoja tai joustolainoja. Oli lainatuotteina mitkä tahansa, niin usean luoton aukipitäminen yhtä aikaa maksaa huomattavasti enemmän kuin yhden ison velan maksaminen.

Korkoprosentit eivät ole luotoissa niin isoja, että suurempi vippi tekisi enemmän kustannuksia kuin usea pieni laina. Jos jotain, niin lainojen yhdistäminen voi säästää menoissa rahaa.

Miten toimii lainojen yhdistäminen?

Yksinkertaisuudessaan kyse on siitä, että otat yhden suuremman lainan maksaaksesi useita pieniä lainoja pois. Näin säästät usein kuluissa ja koroissa, saat mahdollisesti lisää maksuaikaa sekä vähennät omaa vaivaa useiden luottojen lyhennyksissä.

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Jos sinulla on useita pienempiä luottoja avoinna, haluat säästää rahaa sekä selkyyttää raha-asioitasi – sopii lainojen yhdistäminen juuri sinulle.

Kuinka monta lainaa voin yhdistää?

Voit yhdistää aivan kaikki lainasi, riippumatta niiden määrästä, kunhan niiden yhteissumma on maksimissaan 60000 euroa.

Yhdistä Lainat Yhdeksi Luotoksi 2023

Luottojen yhdistämiseen on monta keinoa vuonna 2023. Luotot voi yhdistää täysin omatoimisesti, tai käyttää siihen tarjottuja palveluita. Omatoimien lainojen yhdistäminen on suosituin vaihtoehto, koska prosessi ei ole erityisen vaikea tai haastavaa. Palveluita jotka tarjoavat lainojen yhdistämistä palveluna ei ole montaa, mutta moni vippiyritys kannustaa yhdistämään pikalainoja.

Lainojen yhdistäminen netissä

Laske avointen lainojen yhteissumma

Omatoiminen lainojen yhdistäminen on erittäin helppoa ja suoraviivaista toimintaa.  Ensimmäinen vaihe on laskea yhteen kaikkien avoinna olevien lainojen summat, sekä korot ja muut maksut mitä pikalainan lopettamisesta seuraa. Jos on epävarmuutta tiedoista, niin kannattaa ottaa yhteyttä lainapalvelun asiakastukeen ja kysyä minkä verran pitää maksaa, että laina on kokonaan kuitattu kerralla.

Paljonko tarvitset lainaa yhdistämiseen

Kun kaikista pikalainoista on saatu tarkat summat mitä on jäljellä maksettavaa, lasketaan numerot yhteen lopullisen summan saamiseksi. Kun tiedossa on kokonaisuudessaan, paljonko luottoa tarvitaan vanhojen velkojen maksamiseen, voidaan siirtyä hakemaan pikalainaa luottopalvelusta.

  Uudet lainat 2023 yhdeltä sivulta

Hae Laina Lainojen Yhdistämistä Varten

Luottopalvelu minkä avulla lainaa yhdistämiseen otetaan, pitää vertailla huolellisesti ennen lainan hakemista. Ei ole mitään järkeä ottaa isompaa luottoa pienien velkojen maksamiseen, jos uuden lainan ehdot ja kulut ovat kalliimmat kuin aiempien. Joten lainavertailun tekeminen on erityisen tärkeää, kun kyseessä on isommat lainasummat.

Yhteenveto

Nopeat askeleet lainojen yhdistämiseen omatoimisesti:

 1. Laske kaikkien avointen velkojen saldot yhteen, jotta tiedät kokonaissumman minkä pitää lainojen yhdistäminen kattaa
 2. Kun tiedät lainattavan summan, tee huolellinen vertailu eri luottopalveluiden välillä
 3. Täytä hakemukset lainalle useaan paikkaan, jotta saat parhaat mahdolliset tarjoukset lainalle
 4. Parhaan vaihtoehdon löydyttyä allekirjoita sopimus ja nosta rahat omalle tilillesi
 5. Maksa välittömästi pois kaikki vanhat lainat

Onneksi olkoon, olet juuri omatoimisesti yhdistänyt useita pikalainoja yhdeksi isoksi lainaksi. Nyt säästät selvää rahaa maksalla pelkästään lyhennyksiä yhdestä vipistä! Lainan yhdistämisen vaativin osuus on selvittää kaikista eri lainapalveluista, että voiko omat avoimet velkansa maksaa kerralla pois.

Lainojen yhdistämisen voi tehdä omatoimisesti
Yhdistämällä kaikki lainat säästät selvää rahaa

Yhdistelmälaina

Lainojen yhdistäminen palvelun avulla käy helpommin, mutta se yleensä maksaa jonkun verran rahaa. Prosessi on erittäin vastaava kuin pikalainojen yhdistämisessä omatoimisesti, ainoastaan lainapalvelu suorittaa yhteydenotot luottopalveluihin ja selvittää, miten paljon uutta vippiä on otettava, että muut velat saadaan kokonaisuudessaan maksettua.

Avoimien lainojen summa

Luottojen yhdistämiseen vippipalvelun avulla pitää toimittaa tarkat tiedot, mistä ja kuinka paljon lainaa on avoinna. Osa palveluista ei tee yhteydenottoja eri lainapalveluiden välillä, vaan ainoastaan avustavat sivullaan laskemaan paljonko lainaa tarvitaan avoimien luottojen pois maksamiseen.

Lainojen yhdistämisen kulut

Tarjotun lainanyhdistämisen kulut kannattaa tarkastaa etukäteen, ennen kuin lainapalvelulle antaa toimeksiannon velkojen yhdistämisestä. Vaikka omatoiminen yhdistäminen vie muutaman hetken, kyseessä on erittäin nopea toimenpide, jonka tekemisestä on turha maksaa ylimääräisiä kuluja.

Rajoitukset yhdistelylainalle

Vippiyrityksestä riippuen luottoa ei välttämättä voi maksaa kerralla pois, näissä tapauksissa lyhennysten maksaminen on edelleen lainan hakijan omilla ehdoilla. Tuleekin varmistaa ennen lainan yhdistämistä, ettei avoinna olevissa lainoissa ole merkitty rajoituksia koko summan pois maksamisesta kerralla.

Pikavippien yhdistäminen

Pikalainat on helppo yhdistää ja säästää kuluissa
Monta pikalainaa avoinna? Yhdistä ne heti yhdeksi lainaksi

Lainojen yhdistäminen kannattaa melkein aina, kun avoinna useampia pikalainoja yhtä aikaa. Pikalainalle muodostuu nopeasti kuluja, varsinkin jos avoinna on useita kappaleita vippejä yhtä aikaa.

  Pikalainavertailu

Säästä Rahaa Yhdistämällä Lainat

Joustoluotto tai kulutusluotto lainalle muodostuu jotain seuraavista, tai kaikki seuraavat kulut

 • Kuukausittainen korko lainalle
 • Tilinhoitomaksut
 • Nostomaksut joustoluottotililtä
 • Muut mahdolliset menot

On siis aika selvää, että jos avoinna on 5 kappaletta vippejä, mistä kaikista maksetaan edellä mainittuja kuluja joka kuukausi, tulee lainojen kulut kasvamaan huomattavasti korkeammiksi kuin yhden ison lainan.

Yhdistä 2 lainaa yhdeksi luotoksi

Lainojen yhdistämistä kannattaa harkita heti, jos avoinna useampi kuin 2 lainaa. Huonosti kilpailutettu lainapalvelu tai lainasopimus saattaa helposti kerryttää kuluja, vaikka kyseessä olisikin pieni summa. Parasta siis laskea numerot yhteen ja siirtyä tekemään lainojen yhdistämistä!

Yhdistä useita lainoja yhdeksi suureksi lainaksi

Yhdistämällä useat vipit yhdeksi helpotat myös takaisinmaksun suunnittelua ja toteuttamista. Sen sijaan että olisi useita lainoja jotka tulee huomioida joka kuukausi, on maksettavana ainoastaan yksi maksu. Ellei lyhennys ole saman suuruinen joka kuukausi, ei maksua voida automaattisesti veloittaa tililtä.

Luottojen yhdistäminen on siis säästöä myös omaan aikaan, ei ainoastaan rahan menoon.

Miten Yhdistän Lainani

Lainojen yhdistämisessä tulee huomioida muutama asia erityisesti, jos haluaa saavuttaa täydellisen edun yhdistämisestä.  Parhaan tuloksen yhdistämisestä saan, kun uusi luotto on suunniteltu huolellisesti. Vertailemalla lainapalvelut ja lainatuotteet ennen hakemista varmistetaan, että uusi laina itseasiassa tuo säästöjä.

Mitä Lainoja Voin Yhdistää

Paras lainatuote yhdistämiseen on yleensä kulutusluottona myönnetty vippi. Pikavippi ei sovellu lainojen yhdistämiseen, ellei kyseessä ole todella pieniä lainasummia. Ongelma pikavipin kanssa on maksuaika, joten sitä ei välttämättä kannata erikseen harkita lainatuotteeksi yhdistämistä varten.

Joustoluottojen yhdistäminen

Joustoluotto on hyvä lainatuote pienten summien yhdistämiseen. Luotolle on takaisinmaksuaikaa tarpeesi, ja lainasumman saa tarpeeksi isoksi usean velan yhdistämiseen kerralla. Mikäli vanhojen velkojen yhteissummaa on yli 2000 euroa, kannattaa valita kulutusluottona myönnetty luotto, missä lainasummat nousevat jopa 500000 euroon asti.

Kulutusluottojen yhdistäminen

Kulutusluottona haettu laina mahdollistaa pitkän maksuajan, jolloin kuukausittaiset lyhennykset pysyvät järkevän kokoisina. Mikäli uusi laina on liian kallis, eikä sitä voi maksaa vaivattomasti takaisin, ei lainojen yhdistämisestä saa irti sitä hyötyä, mitä siitä haetaan.

  Luotto - mistä saa haettua luottoa edullisesti?

Muistilista lainojen yhdistämiseen

 • Laske vanhojen lainojen kulut ja kustannukset yhteen, jotta tiedät uuden lainasumman
 • Vertaile lainapalvelut huolellisesti ennen uusien lainahakemusten täyttämistä
 • Täytä lainahakemuksia uudelle luotolle vasta, kun olet vertaillut lainapalvelut
 • Muista että uuden luoton tarkat tiedot, kulut ja muut vastaavat saat lainatarjouksen myötä
 • Tee lopullinen vertailu käyttämällä lainapalveluiden tarjousten tietoja

Näin saat varmasti parhaan vaihtoehdon haettua luottojen yhdistämistä varten. Maltti on valttia, ja on ehdottomasti kannattavaa hakea useita tarjouksia eri lainapalveluilta laajan vertailun mahdollistamiseksi.

Parhaat Yhdistelylainat 2023

Yhdistä kaikki pikalainat yhdeksi isoksi lainaksi
Lainoja yhdistämällä säästää helposti satoja euroja

Vippien yhdistämiseen on tarjolla useita eri palveluita. Lainahaun tulokset voi suodattaa näyttämään palvelut, missä lainojen yhdistämistä tarjotaan tuotteena. Muuten lainahaun avulla on hyvä etsiä vippiyritykset, jotka myöntävät lainaa tarpeeksi suuren summan.

Mikäli haluat suoraan siirtyä hakemaan lainaa luotetuista palveluista, tarkasta alapuolelta löytyvät vaihtoehdot.

Lainapalvelut, joissa onnistuu lainojen yhdistäminen

Lainaaheti.fi

Yksi tämän vuoden parhaista uutuuksista on Lainaaheti.fi, mikä tarjoaa lainojen yhdistämistä aina 60000 euroon asti, tutustu palveluun täällä: https://www.lainaaheti.fi/lainojen-yhdistaminen-yhdistelylaina/

HaeLaina.fi

HaeLaina.fi palvelu yhdistää lainasi aina 60000 euroon asti. Voit hakea joko yksin tai yhteishakijan kanssa ja valita vanhat lainasi yhdistettäväksi yhdeksi uudeksi lainaksi.

Komplett Bank

Komplett Bank tarjoaa kulutusluottoa, joka sopii erinomaisesti lainanyhdistämiseen. Lainaa Komplett Bank myöntää 1000 – 50000 euroa heti tilille ilman vakuuksia tai takaajia. ¨

Maksuaikaa luotolle myönnetään 1 – 15 vuotta, ja ikäraja lainan hakemiselle on 23 vuotta. Todellinen vuosikorko lainalle on alkaen 14,90%.

Lainaamo

Lainaamosta saa joustavaa kulutusluottoa 500 – 20000 euroa, ja maksuaikaa lainalle myönnetään 24 – 120 kk. Korkoprosentti lainalle on alkaen 5 – 21,90% ja ikäraja luoton hakemiselle 20 vuotta.

Lainaa voi hakea käyttäen prepaid liittymää, koska tunnistautuminen onnistuu verkkopankkitunnuksilla.

Lendo

Lendo on hyvä vippipaikka silloin, kun on tarvetta saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta. Lendo välittää muiden pankkien lainoja, ja kilpailuttaa lainatarjoukset puolestasi yhteistyökumppaneilla.

Lendossa lainaa saa 500 – 50000€, 12 kk – 180 kk maksuajalla. Korkoprosentti luotolle on alkaen 8 – 27%. Ikäraja Lendo luottovertailussa on 20 – vuotta.