(Last Updated On: 10.9.2023)

Kokeilimme kulutusluottojen kilpailutusta Luottoheti-palvelussa: tässä päällimmäiset havaintomme

Monella suomalaisella on jo kokemusta kulutusluottojen käyttämisestä silloin kun rahantarve on suurimmillaan. Luottoihin ja lainoihin liittyy aina korko ja muut kulut, joten moni pyrkii välttelemään niitä aina viimeiseen pisteeseen asti, mikä onkin järkevää. Joskus tilanne kuitenkin menee siihen pisteeseen, että jostakin vain on saatava lisää rahaa.

Pikaluottoja, kulutusluottoja ja pienlainoja nostetaan esimerkiksi silloin, kun henkilö irtisanotaan ja kulut juoksevat entiseen tapaan. Toinen tavallinen skenaario on, että halutaan esimerkiksi lähteä käymään pienellä matkalla, mutta säästössä olevat rahat eivät riitä kaiken matkustamisen ja majoituksen kattamiseksi. Erilaisia tarpeita siis on ja silloin kun kulutusluottoa on ottamassa, kannattaa eri pankit kilpailuttaa edullisen luoton saamiseksi.

Luottoheti.fi kilpailuttaa kulutusluotot

Osoitteessa Luottoheti.fi kuka tahansa suomalainen yli 20-vuotias voi kilpailuttaa kulutusluottoja ja lainoja 500 eurosta 70000 euroon asti. Palvelu toimii niin, että asiakas valitsee aluksi haluamansa lainasumman ja maksuajan. Maksuaika on pisimmillään 15 vuotta ja lyhimmillään 1 vuosi.

Tämän jälkeen täytetään lainahakemus. Lainahakemuksessa niitä tyypillisiä kysymyksiä, joita lainaa hakiessa aina kysytään. Täytimme lomakkeeseen siis muun muassa nimen, osoitteen, asumismuodon, työsuhteen ja siviilisäädyn. Lomake on täytettävä aina omilla tiedoilla ja rehellisesti, muuten lainansaanti luonnollisesti hankaloituu.

Lopuksi lomake lähetetään ja jäädään odottamaan eri pankkien lainatarjouksia. Saimmekin lainatarjoukset nopeasti nähtäväksi. Niitä oli helppo vertailla vielä keskenään, joten viimeinen vaihekin oli vielä läpinäkyvä. On ihan hyvä, että tämä ala on ”rauhoittunut” ja asiakkaana voi nauttia luotettavan oloisesta ja läpinäkyvästä palvelusta.

  Credit24 on edullinen ja joustava rahoitusvaihtoehto

 

Kilpailutus on ilmainen

Luottoihin ja lainoihin liittyy aina korko ja muut kulut, minkä vuoksi niitä kannattaakin ottaa vain silloin, kun rahantarve on suuri. Luottoheti.fi-palvelun käyttäminen sen sijaan on täysin ilmaista, he eivät siis veloita mitään lainojen vertailusta, eikä asiakkaan maksueriinkään lisätä minkäänlaista lisää palvelun käyttämisestä. Tästä onkin helppoa vetää johtopäätös, että kulutusluotot ja lainat kannattaa aina kilpailuttaa Luottoheti.fi:ssä tai muussa vastaavassa palvelussa.

Toinen ilman muuta palvelun parhaista ominaisuuksista on se, ettei luottohakemuksen jättäminen sido asiakasta mihinkään. Pystyimme siis täyttämään hakemuksen murehtimatta, mihin sitoudumme siinä. Ja lopuksi pystimme vertailemaan vielä eri pankkien tarjoukset ja olisimme myös voineet hylätä niistä kaikki. Ainoastaan sellainen lainasopimus, jonka allekirjoitat lopuksi, on sitova.

Luottosopimus allekirjoitetaan omilla pankkitunnuksilla. Huomasimmekin, että jotta lainan voi sivuston kautta hakea, pitää hakijalla olla pankkitunnukset. Tähän kelpaa tunnukset mihin tahansa suureen Suomessa toimivaan pankkiin, joita ovat esimerkiksi Aktia, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, Ålandsbanken, Säästöpankki, S-Pankki ja Osuuspankki. Seuraavaksi käymme lisää, mitä vaatimuksia lainanhakijalle on.

 

Kuka voi hakea lainaa?

Luonnollisesti pankit ovat asettaneet rajoituksia sen suhteen, kenelle lainaa lopulta myönnetään. Vaatimukset ovat linjassa sen suhteen, mitä vaatimuksia menneinä vuosina pikavippejä hakiessa piti täyttää. Hakijan tulee ensinnäkin siis olla vähintään 20-vuotias ja hänellä on oltava Suomessa vakituinen osoite.

Kuten yllä kerroimme, hakijalla tulee olla verkkopankkitunnukset ja tämän lisäksi myös puhelinnumero. Hakijan luottotiedoissa ei saa myöskään olla merkintöjä tai häiriöitä. Luottoheti.fi-palvelussa voi hakea myös yhteislainaa esimerkiksi oman puolison kanssa, mutta meille jäi epäselväksi haittaako lainansaantia tässä tapauksessa, jos toisen hakijan luottotiedoissa on merkintöjä.

  Fixura

Tuloja hakijalla on oltava vuodessa 7200 euron edestä. Tämä voi olla palkkatulon lisäksi myös esimerkiksi eläketuloa. Eri tuloista pitää siis muodostua yhteenlaskettuna vähintään 7200 euroa vuodessa. Joitakin sosiaalietuuksia, kuten asumistukea ei voi laskea mukaan tässä tapauksessa tuloihin.

 

Mielipiteemme palvelusta?

Kulutusluottojen vertailu onnistui Luottoheti.fi-sivustolla helposti. Prosessi oli selkeä, emmekä jaksaneet lukea mitään ohjeita, miten palvelu toimii. Lainahakemuksen täyttäminen oli selkeää ja sivustolta löytyi myös lainalaskuri, jolla omaa kuukausierän suuruutta pystyi etukäteen suunnittelemaan.

Saamamme lainatarjoukset olivat koroiltaan ja muilta kuluiltaan edullisia mielestämme. Kauaksi on jäänyt ne korkeat korot, joita pikavippejä hakiessa tottui näkemään. Emme testanneet tällä kertaa muuta lainojen kilpailuttamiseen erikoistunutta palvelua, joten vaikea arvioida, olisiko jostain voinut löytää vielä edullisemman lainatarjouksen.

Luottoheti.fi-palvelun käyttäminen tuntui myös turvalliselta, mikä onkin erityisen tärkeää silloin, kun omia tietojaan jakaa netissä. Palvelu käytti esimerkiksi SSL-salausta ja lainasopimuksen allekirjoittaminen vaati siis verkkopankkitunnuksilla tunnistautumista. Turvallisuus onkin edullisen luoton lisäksi varmasti tärkein ominaisuus tällaisella sivustolla.