(Last Updated On: 15.8.2023)

Uusi vuosi ja uudet kulutusluotto lainat! Kaikki pikalainoja myöntävät luottopalvelut päivittävät lainatuotteita ja ehtoja luotoille, joten kannattaa aina tarkastaa ajantasainen tilanne vippitarjouksien kohdalla. Vanha tuttu vippipaikka saattoi olla edullinen laina, kun viimeksi hait rahaa tilille, mutta tilanteet muuttuvat markkinoilla todella nopeasti.

Lainaa on saatavilla useilla eri ehdoilla: Maksuaikaa saa lyhimmillään 1 kuukauden edullisille pikavipeille (Lue lisää), ja isoille kulutusluotoille takaisinmaksuun saa aikaa jopa 15 vuotta. Kulutusluottoa maksetaan takaisin 1 kk –  60 kuukautta, joten sen kattaa mukavasti lainasummat pikavipin ja kulutusluoton välissä.

Pikavipit ovat pitkään ollut suosituin lainaturerote, mutta joustoluotot ovat lisänneet suosiota vuosi vuodelta. Vuosi 2023 saattaakin olla muutoksen tekevä vuosi, missä pikalainojen voimasuhteissa tapahtuu suuria muutoksia.

Tästä artikkelista löydät vuoden 2023 parhaat lainatarjoukset, vinkit uusista vipeistä ja vippiyrityksistä!

Mitä odotettavissa lainamarkkinoille vuodelta 2023

Vippituotteiden välinen kilpailu on alusta asti ollut pikavippien hallussa, kulutusluotto on tullut hyvänä kakkosena. Muutama vuosi sitten markkinoille alkoi ilmestyä joustoluottoja, mitkä kilpailivat niin pikavippien kuin kulutusluottojen kanssa.

Lakimuutokset koskien korkokattoa, sekä lainan myöntämistä yöaikaan johtivat joustoluoton suosion kasvamiseen nopeasti. Joustoluotto pystyi tarjoamaan lainanhakijoille

Joustava luotto on edullinen lainaratkaisu, missä takaisinmaksuaika on joustava. Lainasumma on myös poikkeuksellisesti joustava, ja rahaa voi nostaa tilille kerralla haluamansa summan, tai useammassa osassa. Joustoluotto onkin ainoa pikalaina, mitä voi nostaa tililleen vuorokauden ajasta riippumatta.

Muutoksia markkinoille on varmasti tulossa muiltakin osin, tässä muutama valistunut ennustus:

 • Pikavippien korot tulevat laskemaan kilpailun kiristymisen johdosta
 • Kynnystä ottaa luottoa pyritään pienentämään parantamalla lainaehtoja
 • Joustoluoton suosio tulee jatkamaan kasvamista
 • Isojen kulutusluottojen kulut tulee laskemaan kilpailun ansiosta
  Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia 2023

Lainamarkkinoiden kova kilpailu tulee johtamaan asiakkaiden etujen parantumiseen vuonna 2023.

Löydät kaikki uudet lainat vuodelle 2023 täältä!
Löydät kaikki uudet lainat vuodelle 2023 täältä!

Kulutusluottojen vertailu vuonna 2023

Lainatarjousten vertaileminen vuonna 2023 käy samalla tavalla kuin aiemminkin. Samat periaatteet pitävät edelleen paikkansa ja niistä tärkeimpänä: kulutusluotot vertailemalla säästät rahaa. Kulutusluottoa on tarjolla useita vaihtoehtoja! Siirry vertailuun

Tärkeintä lainojen vertailussa on muistaa tehdä vertailu kaksi kertaa: Ensin lainapalvelun valinnassa ja sitten itse lainatarjousten väliltä. Lainahaulla löytyvät esittelyt lainoista antavat suuntaa antavaa esimerkkiä korosta ja laina-ajasta. Tarkat tiedot lainoille selviävät virallisesta lainatarjouksesta.

Lainatarjoukseen lasketaan kulutusluotolle muodostuva tarkka kuukausi ja vuosikorko, sekä kaikki kustannukset mitä lainalle muodostuvat. Näiden tietojen pohjalta on helppo vertailla esiin edullisin vaihtoehto lainalle.

Vertaileminen lainoilla on ei ole vaikeaa, tulee vain tietää muutamat asiat. Aikaa lainavertailu ei vie montaa minuuttia, mutta sen avulla voi parhaillaan säästää tuhansia euroja, varsinkin kulutusluottojen yhteydessä. Kulutusluottojen pitkät 1 – 15 vuoden maksuajat saavat kuukausittaiset tulot kertautumaan nopeasti.

Ota huomioon lainavertailua tehdessäsi seuraavat seikat:

 • Luotolle muodostuvat korot
 • Lainan muut kulut kuten tilinhoitomaksu, avausmaksu, yms.
 • Saako lainalle lyhennysvapaita tai maksuvapaita kuukausia
 • Voiko koko lainasumman suorittaa halutessaan kerralla
 • Voiko eräpäivää maksulle siirtää tai lyhennyksen summaa muuttaa

Näillä ohjeilla saat helposti vertailtua parhaat kulutusluotot, joista et maksa turhia kuluja!

Uudet kulutusluottoa tarjoavat vippipalvelut

2023 kaikki uudet lainat ilman vakuuksia
Etsi ja vertaile markkinoiden parhaat kulutusluotto lainat vuodelle 2023

Koska monet lainapalvelut päivittävät kulutusluottoa tarjoavia lainatuotteita säännöllisesti, on vaikea sanoa mitä täysin uutta markkinoille on tulossa. Korot ja kustannukset muuttuvat taloustilanteiden ja yleisten korkojen mukaan, joita on vaikea ennustaa tarkasti.

  Lainaa luottotiedottomalle

Suomessa taloudellinen tilanne on ollut hiljalleen parantumassa laman jälkeen, ja ihmisten henkilökohtainen talous alkaa parantumaan. Parempi taloustilanne mahdollistaa suunnittelun tulevaisuuteen paremmin, mikä rohkaisee ottamaan isompia lainoja esimerkiksi sijoittamista tai isoja ostoksia varten.

Kulutusluottona myönnetyistä lainoista pyritään tekemään houkuttelevampia vaihtoehtoja lainanhakijoille. Monet palvelut tulevat tekemään lainaehdoista joustavampia myös kulutusluottojen kohdalla. Joustavien luottojen suosio on opettanut, että asiakkaat haluavat lainoille enemmän mahdollisuuksia muuttua tilanteiden mukaan.

Elämäntilanne harvoin pysyy samana 10 vuotta putkeen, ja muutoksia tapahtuu suuntaa tai toiseen. On outoa olettaa että 10 vuotta sitten suunniteltu lainasuunnitelma olisi optimaalinen nykyisessä tilanteessa.

Uusia lainatuotteita vuonna 2023

Joustavat kulutusluotot ovat tulevaisuuden lainatuote. Joustavuus lainassa näkyy usealla tavalla, mahdollisuus muuttaa laina-aikaa tai nostaa lainasumma omatoimisesti omalle tilille antaa hakijalle mahdollisuuksia sovittaa lainan paremmin omaan elämään sopivaksi.

On ymmärrettävää, että isoille 20000 – 50000 euron lainoille ei voida myöntää samanlaista joustavuutta kuin 100 euron lainoille, mutta joku välimuoto tulee kasvattamaan suosita. Asiakkaat kaipaavat enemmän vapautta myös lainan hakemisen suhteen.

Kulutusluottojen myöntämistä yhteisörahoituksella tulee näkymään enemmän. Vertaislainat ovat erittäin kätevä tapa lainata rahaa, mutta toisille myös mahdollisuus ansaita rahaa suhteellisen riskittömästi sijoituksen muodossa.

Ennustuksia vuodelle 2023

 1. Kulutusluottojen ehdot muuttuvat joustavimmiksi, maksuaika ja lainasumma ei ole enää sidottu
 2. Tilimuotoisten kulutusluottojen myöntäminen lisääntyy parantuneen taloustilanteen myötä
 3. Lainamarkkinat tulevat jatkamaan elpymistä ja uudet rahoitusmuodot kuten yhteisörahoitus tulee kasvattamaan suosiotaan.

Kannattaa pitää silmät avoinna vippimarkkinoiden pyörteissä, uudet virtaukset syntyvät pienistä ja ajoissa reagoimalla voi päästä mukaan hyviin sopimuksiin.

Hae uusia lainoja 2023

Heti tilille uudet lainat netistä vuodelle 2023
Uusi vuosi ja uudet pikalainat 2023

Lainahaku on kätevin tapa löytää uusia lainoja. Jokaisen eri lainapalvelun sivulla käyminen vie aikaa ja on myös turhaa työtä. Lainahaku auttaa löytämään heti vippiyritykset, joista luoton hakeminen kannattaa aloittaa. Lainahaku yhdistettynä nopeaan vertailuun eri lainojen välillä tuo parhaat kulutusluotot helposti saataville.

  Pikavippivertailu - Netin Paras Vippivertailu

Pikalainavertailuun löydät ohjeet tästä artikkelista. Jos et jaksa käyttää aikaasi lainavertailun tekemiseen, voit katsoa tästä suosittuja joustoluottoja myöntäviä lainayrityksiä. Kaikki ovat tunnettuja ja turvallisia luotonmyöntäjä palveluita.

Lendo

Lendo on parhaita vaihtoehtoja hakea lainaa nopeasti, koska yhdellä hakemuksella saa useita kappaleita lainatarjouksia. Täytät hakemuksen ja Lendo suorittaa vippihakemuksen kilpailuttamisen puolestasi usealla yhteistyökumppanilla.

Lendolta saa lainaa 500 euroa  – 50 000 euroa ja laina-aika ovat 12 – 180 kuukautta. Ikäraja kulutusluoton hakemiselle on 20 vuotta. Lendon kautta halpa laina löytyy helposti!

Zmarta

Zmarta on toinen erittäin suosittu lainojen välittämiseen keskittynyt palvelua, mistä saa helposti useita lainatarjouksia. Täytät vain hakemuksen haluamallesi summalle, ja pian sähköpostiin tulee useita tarjouksia Zmartan yhteistyökumppaneiden lainoihin.

Zmartan palvelusta laina maksetaan tilille viimeistään 1 vuorokauden kuluttua hakemisesta. Korkoprosentti todelliselle vuosikorolle on 4,99 – 50,50. Zmarta on helppoa lainanhakua!

Freedom rahoitus

500 – 50000 euroa kulutusluottoa Freedom rahoitus lainapalvelusta. Freedom rahoitus ei itse myönnä lainoja, vaan suorittaa lainojen välittämistä. Yli 10 yhteistyökumppanin kokoelma tuo monta laintarjousta hakijan pöytään, mistä voi valita parhaan vaihtoehdon.

4,19 – 50,50 % on lainalle muodostuva todellinen vuosikorko Freedom rahoitus palvelussa. Ikäraja lainan hakemiselle on 20 vuotta, yläikärajaa ei ole ilmoitettu. Hakemuksen käsitteleminen ja sopimuksen hyväksyminen kestävät noin yhden vuorokauden.